Ανακαλύψτε τα Σύβοτα

Άν για τις διακοπές σας ονειρεύεστε:

Ένα όμορφο μέρος με καταπράσινα νησάκια (ιδιαίτερου φυσικού κάλους), που τα σεβάστηκαν και δεν
έχουν πειραχτεί στο παραμικρό απο τους ανθρώπους ανά τους αιώνες.

Ένα μέρος με πολλές αμμουδιές μικρές και μεγάλες , με πολύ κόσμο η
και καθόλου αν αυτό προτιμάτε, να πηγαίνετε με το αυτοκίνητο η με σκάφος, να θέλετε τα νερά να είναι πολύ ρηχά για τα παιδιά σας ή πιο βαθιά για όσους είναι συνηθισμένοι στην θάλασσα, αλλά πάνω απο όλα να είναι καθαρά τότε ελάτε στα Σύβοτα.

Εδώ ίσως να βρείτε όλα όσα ονειρεύεσται και αγαπάτε!


Είναι και πολύ εύκολο να το βρείτε. Τα Σύβοτα βρίσκονται στο νότιο παράλιο τμήμα του Ν. Θεσπρωτίας από την Ηγουμενίτσα σε 20 χιλιόμετρα στον παραλιακό
δρόμο πρός την Πάργα είναι τα Σύβοτα.

Απέναντι τους Βρίσκονται η Κέρκυρα οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.

Τα καταπράσινα νησάκια με τις πανέμορφες πεντακάθαρες αμμουδιές φαίνονται να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισάξιας σε χάρη και ομορφιά στεριάς.

Εδώ η φύση ξεδιπλώνει απλόχερα τις χάρες της σε όλο της το μεγαλείο και τα ήρεμα κατακάθαρα νερά του Ιονίου σας περιμένουν να απολαύσετε μαζί την ξεγνοιασιά των διακοπών, το γαλάζιο τους χρώμα.

Τα Σύβοτα ονομάστηκαν έτσι μεταπολεμικά (1950) και είναι γνωστά από την Ναυμαχία των Συβότων το 433 π.χ. μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων.

Αυτό που κάνει το χωριό μοναδικό είναι τα τέσσερα καταπράσινα νησάκια και οι αναρίθμητοι μικροί κολπίσκοι που βρίσκονται γύρω τους. Ο συνδυασμός του πράσινου των κατάφυτων από ελιές, κυπαρίσσια και πλατάνια λόφων και του κρυστάλλινου γαλάζιου της θάλασσας δένουν αρμονικά σε μία σύνθεση απερίγραπτης ομορφιάς. Σπάνια η φύση έχει προικίσει μία περιοχή με τόσες φυσικές ομορφιές.Κλίκ εδώ για φωτογραφικό υλικό!